ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΧρήσιμες πληροφορίες για την χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

picture

Κασσάνδρα Ιστορικά - Γεωγραφικά στοιχεία

Η Κασσάνδρα (σπανιότερα Φλέγρα) είναι η δυτικότερη χερσόνησος της Χαλκιδικής. Στην αρχαιότητα, ονομάζονταν και Παλλήνη.

Είναι ένα από τα πιο φημισμένα μέρη στην Χαλκιδική με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, έχοντας να επιδείξει πάρα πολλά όσον αφορά τον πολιτιστικό και τον τουριστικό τομέα.

Ο Δήμος Κασσάνδρας είναι δήμος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης και προέκυψε από την συνένωση του δήμου Κασσάνδρας και του δήμου Παλλήνης.. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Κασσανδρεία.

Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας βρίσκονται οι οικισμοί: Νέα Ποτίδαια, Νέα Φώκαια, Ακτή Σάνη, Αφυτος, Καλλιθέα, Κρυοπηγή, Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, Παλιούρι, Κασσάνδρεια, Σίβηρη, Κασσανδρινό, Φούρκα, Καλάνδρα, Νέα Σκιώνη, Λουτρά Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.


Καλλιθέα Χαλκιδικής

Η Καλλιθέα είναι χωριό και έδρα του ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος στο Δήμο Κασσάνδρας του νομού Χαλκιδικής.

Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις. Στο χωριό υπάρχει αστυνομία, νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, εξαιτίας των παραλιών της και της ανεπτυγμένης τουριστικής υποδομής


Πετράλωνα: Σπήλαιο - ΜουσείοΣτο σπήλαιο των Πετραλώνων, ανοικτό για το κοινό από το 1979,α νακαλήφθηκαν από τον Άρη Πουλιανό τα ίχνη κατοίκησης Αρχανθρώπων 700.000 περίπου ετών.

Άγιο ΌροςΠεριλαμβάνει είκοσι Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα ενώ ανεπίσημα χαρακτηρίζεται ως "Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία". Αποτελεί το κέντρο του Ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού.

Παραλίες